Djukanovic: Ne moze biti dilema oko referenduma

Objavljeno: 28.07.2004, 20:25h

Crnogorski premijer Milo Djukanovic izjavio je danas da ne moze biti dilema oko referenduma o crnogorskoj nezavisnosti. “Pravo na referendum je logicno demokratsko pravo i ne pripada samo gradjanima Crne Gore, vec i citavom svijetu”, rekao je Djukanovic novinarima u Salzburgu, gdje prisustvuje sastanku premijera Jugoistocne Evrope. Crnogorski premijer je pozvao EU da pojaca podrsku zemljama jugoistocne Evrope, prenijeli su mediji. On je kazao da osim kosovskog problema nema drugih bezbjednosnih otvorenih pitanja u regionu, a ni kosovski problem, po ocjeni Djukanovica “ne prijeti da izazove nestabilnost vecih razmjera”. “Kosovsko pitanje je bezbjednosno, a odnos Srbije i Crne Gore demokratsko i razvojno pitanje. To sto ga razlikuje od kosovskog jeste da u odnosu Srbije i Crne Gore ne moze doci do rizicne bezbjednosne situacije”, kazao je Djukanovic.

Crnogorski premijer Milo Djukanovic izjavio je danas da ne moze biti dilema oko referenduma o crnogorskoj nezavisnosti. “Pravo na referendum je logicno demokratsko pravo i ne pripada samo gradjanima Crne Gore, vec i citavom svijetu”, rekao je Djukanovic novinarima u Salzburgu, gdje prisustvuje sastanku premijera Jugoistocne Evrope.

Crnogorski premijer je pozvao EU da pojaca podrsku zemljama jugoistocne Evrope, prenijeli su mediji. On je kazao da osim kosovskog problema nema drugih bezbjednosnih otvorenih pitanja u regionu, a ni kosovski problem, po ocjeni Djukanovica “ne prijeti da izazove nestabilnost vecih razmjera”.

“Kosovsko pitanje je bezbjednosno, a odnos Srbije i Crne Gore demokratsko i razvojno pitanje. To sto ga razlikuje od kosovskog jeste da u odnosu Srbije i Crne Gore ne moze doci do rizicne bezbjednosne situacije”, kazao je Djukanovic.

Pratite nas na Fejsbuku, Instagramu i Tviteru. Ako imate predlog teme za nas, javite se na [email protected]
Prije nego ostavite komentar, molimo vas da pročitate Pravila komentarisanja na Portalu PCNEN

Leave a Reply

Blogovi

Logujte se ili registrujte
Forgot?
Register