Bot nije predlozio konfederaciju

Objavljeno: 28.07.2004, 12:30h

Sef holandske diplomatije i predsjedavajuci Evropske unije Bernard Bot nije predlozio konfederaciju Kosova, Srbije i Crne Gore, rekli su za danasnji broj pristinskog dnevnika “Zeri” izvori u Evropskoj uniji. List navodi da su takvu interpretaciju Botove izjave odbacili zvanicnici EU zaduzeni za Balkan i predstavnici holandskog Ministarstva spoljnih poslova. Pozivajuci se na izvore u EU, “Zeri” pise da su novinari pogresno interpretirali Bota i da on, “kada je govorio o konfederaciji, nije govorio o Kosovu, vec o Srbiji i Crnoj Gori”

Sef holandske diplomatije i predsjedavajuci Evropske unije Bernard Bot nije predlozio konfederaciju Kosova, Srbije i Crne Gore, rekli su za danasnji broj pristinskog dnevnika “Zeri” izvori u Evropskoj uniji. List navodi da su takvu interpretaciju Botove izjave odbacili zvanicnici EU zaduzeni za Balkan i predstavnici holandskog Ministarstva spoljnih poslova. Pozivajuci se na izvore u EU, “Zeri” pise da su novinari pogresno interpretirali Bota i da on, “kada je govorio o konfederaciji, nije govorio o Kosovu, vec o Srbiji i Crnoj Gori”.

Portparol predsjednika Kosova Muhamed Hamiti izjavio je za “Zeri” da je konfederacija Kosova, Srbije i Crne Gore “neprihvatljiva” i da “druge zemlje u regionu ne mogu odrediti sudbinu Kosova”.

Bot je u Briselu izjavio da je prilikom nedavne posjete Pristini razgovarao o vise zamisli za buduce rjesenje za Kosovo i da je tom prilikom pomenut i “belgijski model” etnicko-jezickog uredjenja zemlje i “neko rjesenje na belgijski nacin, dakle neka vrsta konfederacije”. Holandski ministar je dodao da “nije samo u pitanju status Kosova, jer je u igri i Crna Gora” i da zato ne moze dati “nikakav zakljucak”.

Pratite nas na Fejsbuku, Instagramu i Tviteru. Ako imate predlog teme za nas, javite se na [email protected]
Prije nego ostavite komentar, molimo vas da pročitate Pravila komentarisanja na Portalu PCNEN

Leave a Reply

Blogovi

Logujte se ili registrujte
Forgot?
Register