Kujovic: Strategija u nesaglasju sa duhom Ustavne povelje

Objavljeno: 25.06.2004, 21:35h

Pojedina rjesenja u Predlogu strategije odbrane drzavne zajednice SiCG odstupaju od Ustavne povelje i protivna su crnogorskim drzavnim interesima, konstatovano je danas na sjednici mjesovite radne grupe vlade i parlamenta Crne Gore. Kako je prenio Radio Crne Gore, pozivajuci se na potpredsjednika crnogorskog parlamenta Dragana Kujovica, koordinatora radne grupe, rad na predlogu drzavnog stava Crne Gore u odnosu na predlozeni dokument bice nastavljen u ponedjeljak, a zavrsen u utorak

Pojedina rjesenja u Predlogu strategije odbrane drzavne zajednice SiCG odstupaju od Ustavne povelje i protivna su crnogorskim drzavnim interesima, konstatovano je danas na sjednici mjesovite radne grupe vlade i parlamenta Crne Gore. Kako je prenio Radio Crne Gore, pozivajuci se na potpredsjednika crnogorskog parlamenta Dragana Kujovica, koordinatora radne grupe, rad na predlogu drzavnog stava Crne Gore u odnosu na predlozeni dokument bice nastavljen u ponedjeljak, a zavrsen u utorak.

“Ukazacemo na pitanja koja su naslijedjena iz Zakona o vojsci koji je vazio u SRJ, a neka rjesenja u strategiji koja pocivaju na tom zakonu takodje su u nesaglasju sa duhom Ustavne povelje i interesima drzava clanica u drzavnoj zajednici”, kazao je Kujovic, ne navodeci sporne tacke u Predlogu strategije odbrane drzavne zajednice SiCG. On je iznio principijelnu primjedbu, da su u izradi tog dokumenta zaobidjena vlade Crne Gore i Srbije.

Pratite nas na Fejsbuku, Instagramu i Tviteru. Ako imate predlog teme za nas, javite se na [email protected]
Prije nego ostavite komentar, molimo vas da pročitate Pravila komentarisanja na Portalu PCNEN

Leave a Reply