MUP potvrdio da su eksperti iz Njemacke stigli u Podgoricu

Objavljeno: 31.05.2004, 21:57h

Grupa njemackih eksperata za kriminalistiku pocece danas u Podgorici strucno ispitivanje tragova koje bi moglo dovesti do rasvjetljavanja ubistva direktora i glavnog urednika lista “Dan” Duska Jovanovica. Iz crnogorskog MUP-a potvrdjeno je da su njemacki strucnjaci iz Instituta za kriminalistiku u Visbadenu kasno sinoc doputovali u Crnu Goru i da bi vec danas trebalo da obave ekspertizu automobila i oruzja nadjenog u njemu. Eksperti iz Njemacke su doputovali na poziv MUP-a Crne Gore koje je pozvalo i kriminalisticke strucnjake iz SAD, Francuske i Velike Britanije, da bi pomogli u otkrivanju Jovanovicevih ubica. Prema raspolozivim informacijama, to je prvi put da crnogorska policija angazuje strane strucnjake u rasvjetljavamnju nekog zlocina. Njemacki eksperti ce obaviti ekspertizu automobila za koji se pretpostavlja da je iz njega pucano na Jovanovica, zatim, dvije automatske puske, kao i ostalih predmeta koji su nadjeni u tim kolima. Automobil koji je, prema sumnjama policije, koristio ubica, nalazi se u garazi crnogorske policije i zapecacen je i otvorice ga upravo njemacki strucnjaci, koji su donijeli najsavremeniju opremu koja se koristi u kriminalistickim ekspertizama.

Grupa njemackih eksperata za kriminalistiku pocece danas u Podgorici strucno ispitivanje tragova koje bi moglo dovesti do rasvjetljavanja ubistva direktora i glavnog urednika lista “Dan” Duska Jovanovica. Iz crnogorskog MUP-a potvrdjeno je da su njemacki strucnjaci iz Instituta za kriminalistiku u Visbadenu kasno sinoc doputovali u Crnu Goru i da bi vec danas trebalo da obave ekspertizu automobila i oruzja nadjenog u njemu. Eksperti iz Njemacke su doputovali na poziv MUP-a Crne Gore koje je pozvalo i kriminalisticke strucnjake iz SAD, Francuske i Velike Britanije, da bi pomogli u otkrivanju Jovanovicevih ubica.

Prema raspolozivim informacijama, to je prvi put da crnogorska policija angazuje strane strucnjake u rasvjetljavamnju nekog zlocina. Njemacki eksperti ce obaviti ekspertizu automobila za koji se pretpostavlja da je iz njega pucano na Jovanovica, zatim, dvije automatske puske, kao i ostalih predmeta koji su nadjeni u tim kolima. Automobil koji je, prema sumnjama policije, koristio ubica, nalazi se u garazi crnogorske policije i zapecacen je i otvorice ga upravo njemacki strucnjaci, koji su donijeli najsavremeniju opremu koja se koristi u kriminalistickim ekspertizama.

Pratite nas na Fejsbuku, Instagramu i Tviteru. Ako imate predlog teme za nas, javite se na [email protected]
Prije nego ostavite komentar, molimo vas da pročitate Pravila komentarisanja na Portalu PCNEN

Leave a Reply

Blogovi

Logujte se ili registrujte
Forgot?
Register