Nerasvijetljena ubistva u Crnoj Gori

by | maj 28, 2004 | Novosti | 0 comments

Crnogorska policija ni nakon vise godina nije rasvijetlila veliki broj ubistava, ukljucujuci i svirepu likvidaciju nekadasnjeg savjetnika predsjednika Crne Gore Gorana Zugica, koja je izvrsena prije cetiri godine. Zugic (37) ubijen je 31. maja 2000. godine u Podgorici kada mu je na parkingu ispred zgrade u kojoj je Zivio nepoznati ubica ispalio nekoliko hitaca u glavu.

Medju nerasvijetljenim slucajevima je i ubistvo visokog funkcionera crnogorske policije Darka Raspopovica (43), koji je ubijen u strogom centru Podgorice 8. januara 2002. godine.

Nerasvijetljeno je i ubistvo dvojice Barana, Vasa Pavicevica i Jova Vujicica, koji su 2001. godine nadjeni izresetani u automobilu na Petrovackoj gori, na putu Petrovac – Podgorica.

Polovinom marta 2001. godine u Podgorici je eksplodirao automobil u kojem se nalazio ugostitelj Milan Radulovic, a 13. aprila iste godine u strogom centru glavnog grada hicem u glavu, pred velikim brojem gradjana ubijen je Milan Krstovic, vlasnik lokala “Intersiti”.

U Budvi se, na prostoru od nekoliko stotina metara desilo cak pet ubistava, a zrtve su bili poznati “zestoki momci” ili biznismeni.
Jos od 1991. godine se traga za ubicom Vlastimira Zecevica, zvanog Micko Talijan, koji je ubijen na parkingu u centru Budve.

U ljeto 1994. godine ispred hotela “Avala” eksplodirao je automobil u kojem je bio Boro Nedovic iz Berana.

Malo dalje, pred ulaznim vratima hotela “Mogren” iz automatskog oruzja ubijen je iz zasjede Ranko Stanisic, a njegov najbolji drug Minja Becir ubijen je nekoliko mjeseci kasnije hicem iz snajpera, na istom mjestu gdje je ubijen Micko Talijan.

U Budvi je 2002. godine ubijen i Blagota Bajo Sekulic, vlasnik vise lokala i kockarnica u Podgorici. Dzip u kojem je ubijen bio je blindiran, ali nije odolio rafalu iz automatske puske. Ubica, kao i u prethodnim slucajevima, nije otkriven.

Policija ni danas ne zna ko je odgovoran za smrt brata i sestre Darija i Marije Curine, koji su stradali 2003. godine od razorne eksplozije u Budvi u kojoj je unistena njihova porodicna kuca.

Nije rasvijetljen ni pokusaj atentata na lidera Srpskog pokreta obnove Vuka Draskovica, koji se desio u Budvi 2000. godine. 
Minulih godina na Crnogorskom primorju dogodilo se vise obracuna u kojima su “ginuli” Italijani, za koje se pretpostavlja da su bili clanovi raznih mafijaskih organizacija.

Visoki funkcioneri MUP su na svojim konferencijama za novinare u vise navrata podsjecali da policija “intenzivno radi” na rasvetljavanju ubistava Gorana Zugica, Darka Belog Raspopovica, ali ubice su i dalje jos uvijek nepoznate.

SRNA

0 Comments

Submit a Comment