Crnogorska vlada smanjuje troskove za reprezentaciju

Objavljeno: 27.05.2004, 12:15h

Portparol Ministarstva finansija Crne Gore Ana Miljanic izjavila je da je najavljenim rebalansom budzeta za 2004. godinu predvidjeno smanjenje troskova vlade za reprezentaciju, sluzbena putovanja, telefone i “ugovorene usluge”. “Vlada se u ovom momentu opredijelila za stednju na tekucim izdacima administracije, zbog potrebe da se ocuvaju socijalni programi i da se odgovori medjunarodnim obavezama kada je u pitanju otplata kredita i kamata, kao i obavezama u dijelu isplate stare devizne stednje”, navela je Miljanic u pisanoj izjavi Beti. Miljaniceva nije precizirala koliko bi se na taj nacin moglo ustedjeiti novca, kao i da li je crnogorska vlada vec pocela sa najavljenom stednjom ili ceka formalnu skupstinsku potvrdu izmjena Zakona o budzetu. Povod za takav vladin potez je smanjeni priliv budzeta za 10 miliona eura godisnje zbog namjere da se smanji porez na plate zaposlenih.

Portparol Ministarstva finansija Crne Gore Ana Miljanic izjavila je da je najavljenim rebalansom budzeta za 2004. godinu predvidjeno smanjenje troskova vlade za reprezentaciju, sluzbena putovanja, telefone i “ugovorene usluge”. “Vlada se u ovom momentu opredijelila za stednju na tekucim izdacima administracije, zbog potrebe da se ocuvaju socijalni programi i da se odgovori medjunarodnim obavezama kada je u pitanju otplata kredita i kamata, kao i obavezama u dijelu isplate stare devizne stednje”, navela je Miljanic u pisanoj izjavi Beti. Miljaniceva nije precizirala koliko bi se na taj nacin moglo ustedjeiti novca, kao i da li je crnogorska vlada vec pocela sa najavljenom stednjom ili ceka formalnu skupstinsku potvrdu izmjena Zakona o budzetu.

Povod za takav vladin potez je smanjeni priliv budzeta za 10 miliona eura godisnje zbog namjere da se smanji porez na plate zaposlenih.

Pratite nas na Fejsbuku, Instagramu i Tviteru. Ako imate predlog teme za nas, javite se na [email protected]
Prije nego ostavite komentar, molimo vas da pročitate Pravila komentarisanja na Portalu PCNEN

Leave a Reply