Nece biti smjene Vuka Draskovica

Objavljeno: 26.05.2004, 15:16h

Izglasavanje nepovjerenja Vuku Draskovicu, ministru inostranih poslova Srbija i Crna Gora, bice jedna od tacaka dnevnog reda sjutrasnjeg zasijedanja Skupstine drzavne zajednice. Inicijativu za smjenu sefa diplomatije uputili su poslanici Srpske radikalne stranke zbog Draskoviceve izjave da je Srbija na Kosovu izvrsila etnicko ciscenje Albanaca u vreme Slobodana Milosevica. Da bi odluka bila vazeca, potrebno je da je podrzi 46 poslanika iz Srbije i 18 iz Crne Gore, ali su crnogorski poslanici najavili da se nece izjasnjavati o razrjesenju Draskovica.  Na sjutrasnjem zasijedanju, poslanici DPS-a ponovo ce predloziti Lava Lajovica za zamjenika generalnog sekretara Skupstine, mada predlog vec jednom nije prosao zbog nesuglasica sa koalicionim partnerom SDP.

Izglasavanje nepovjerenja Vuku Draskovicu, ministru inostranih poslova Srbija i Crna Gora, bice jedna od tacaka dnevnog reda sjutrasnjeg zasijedanja Skupstine drzavne zajednice. Inicijativu za smjenu sefa diplomatije uputili su poslanici Srpske radikalne stranke zbog Draskoviceve izjave da je Srbija na Kosovu izvrsila etnicko ciscenje Albanaca u vreme Slobodana Milosevica. Da bi odluka bila vazeca, potrebno je da je podrzi 46 poslanika iz Srbije i 18 iz Crne Gore, ali su crnogorski poslanici najavili da se nece izjasnjavati o razrjesenju Draskovica. 

Na sjutrasnjem zasijedanju, poslanici DPS-a ponovo ce predloziti Lava Lajovica za zamjenika generalnog sekretara Skupstine, mada predlog vec jednom nije prosao zbog nesuglasica sa koalicionim partnerom SDP.

Pratite nas na Fejsbuku, Instagramu i Tviteru. Ako imate predlog teme za nas, javite se na [email protected]
Prije nego ostavite komentar, molimo vas da pročitate Pravila komentarisanja na Portalu PCNEN

Leave a Reply

Blogovi

Logujte se ili registrujte
Forgot?
Register