Ubiti želju za nezdravim zalogajem

Objavljeno: 08.09.2019, 08:11

Nezdrave želje mogu biti zadovoljene drugim kvalitetnijim namirnicama.

Prema istraživanju objavljenom u časopisu Apetit, 97 odsto žena i 68 odsto muškaraca voli “nezdravu“ hranu koja goji. Najpoželjnia hrana koja sabotira dijete: slane grickalice (čips, pomfrit, smoki…) i slatkiši sa visokim sadržajem šećera i masti (čokolada, sladoled, praline…).

Nezdrave želje mogu biti zadovoljene drugim kvalitetnijim namirnicama, sa manje masnoća i manje šećera, prenose novosti.rs.

Čokolada

Umesto čokolade i drugih slatkiša sa visokim sadržajem šećera, bolje je:

Voće presvučeno čokoladom (čokoladirano voće). Ovim jednostavnim desertom možete utoliti želju za čokoladom dok uživate u ukusu i nutritivnim prednostima voća.

Sladoled

Potražite voćne sladolede sa manje šećera i manje kalorija ili, umjesto toga, pokušajte kod kuće da napravite voćni kup sa više voća, a manje sladoleda.

So

Da biste zadovoljili žudnju za slanim grickalicama bez otvaranja ogromne kese sa čipsom, smokijem ili slanim kokicama sa prelivom, bolje pređite na neslani prženi badem.

Studije pokazuju da bi kesica badema mogla pomoći da vas prođe želja za slanim visokokaloričnim grickalicama.

Šećer

Kada morate ukrotiti “slatku krizu“, uzmite svježe ili suvo voće. Iako voće sadrži puno šećera, ipak su to prirodni šećeri i esencijalni vitamini, minerali i antioksidanti.

Još jedan način da ispunite potrebu za slatkišima jesu čvrste bombone ili žvakaća guma bez šećera.

Leave a Reply

Blogovi

Logujte se ili registrujte
Forgot?
Register