Muška pospanost poslije seksa

Objavljeno: 07.09.2019, 06:55

Postoji nekoliko glavnih razloga, a nijedan od njih se ne odnosi na odnos partnerke,njenu ličnost ili učinak u krevetu.

Naučnici su se bavili ovim problemom i dokazali da zapravo nije u pitanju loš seks, da vaš odnos nije dovoljno jak ili da je on “dobio šta je htio” i sada nema želju da se trudi i priča do duboko u noć sa vama. Naprotiv, to pokazuje da vam se toliko predao i da je i te kako opušten u vezi kada je sebi dozvolio da zaspi, prenosi portal Krstarica.

Muškarci zaspu nakon seksa iz nekoliko glavnih razloga, a nijedan od njih se ne odnosi na vaš odnos, ličnost ili učinak u krevetu.

“Hemijska struktura u muškom tijelu se mijenja nakon orgazma. Oslobađa se biohemijski prolaktin  koji fizički mijenja njegovo tijelo i čini ga umornim”, objašnjava seksualni terapeut Dejvid Mekenzi.

Dodatno objašnjenje imaju i doktor Mark Lajner i Bili Goldberg koji su napisali knjigu baš na ovu temu

“Smatra se da napor tokom seksa i nakon dostizanja vrhunca iscrpljuje mišiće zbog povećane proizvodnje glikogena, što izaziva pospanost. Budući da muškarci imaju više mišićne mase od žena, umorniji su nakon seksa”, navode oni.

Takođe ističu da se nakon orgazma u muškom tijelu pojačano stvaraju oksitocin, prolaktin, GABA kiselina i endorphin, koji su takođe zaduženi za pospanost.

Leave a Reply

Blogovi

Logujte se ili registrujte
Forgot?
Register