Demonstracije protiv samita G7

Objavljeno: 24.08.2019, 14:35

Više hiljada demonstranata protivnika skupa G7 krenulo je na marš dug četiri kilometra od Andaja u Francuskoj do španskog pograničnog grada Iruna. Policija je, strahujući od nasilja, odobrila ovaj marš koji se održava nedaleko od Bijarica gdje danas stižu svjetske vođe na samit Grupe 7 industrijski najrazvijenijih zemalja, prenosi RSE. Demonstranti su počeli marš mirno u kvartu blizu luke u Andaju. Brojne crveno, zeleno bijele baskijske zastave vijorile su se iznad demonstranata – od antikapitalista i ekologa do antiglobalista i simpatizera Baskije, kao i nekoliko desetina Žutih prsluka, prenosi Frans pres. Domaćin samita je francuski predsjednik Emanuel Makron. Samit G7 počinje danas, a grad Bijaric je ispražnjen uz velike mjere bezbijednosti.

Više hiljada demonstranata protivnika skupa G7 krenulo je na marš dug četiri kilometra od Andaja u Francuskoj do španskog pograničnog grada Iruna.

Policija je, strahujući od nasilja, odobrila ovaj marš koji se održava nedaleko od Bijarica gdje danas stižu svjetske vođe na samit Grupe 7 industrijski najrazvijenijih zemalja, prenosi RSE.

Demonstranti su počeli marš mirno u kvartu blizu luke u Andaju. Brojne crveno, zeleno bijele baskijske zastave vijorile su se iznad demonstranata – od antikapitalista i ekologa do antiglobalista i simpatizera Baskije, kao i nekoliko desetina Žutih prsluka, prenosi Frans pres.

Domaćin samita je francuski predsjednik Emanuel Makron.

Samit G7 počinje danas, a grad Bijaric je ispražnjen uz velike mjere bezbijednosti.

Leave a Reply

Blogovi

Logujte se ili registrujte
Forgot?
Register