Ministarstvo odbrane optužilo DF da ugrožava suživot u CG

Objavljeno: 22.08.2019, 11:02

Ministarstvo odbrane je ocijenilo da Demokratski front i njegovi lideri u kontinuitetu vode negativnu kampanju protiv Vojske Crne Gore i njenih pripadnika

Ministarstvo odbrane Crne Gore je optužilo Demokratski front (DF) za narušavanje bezbjednosti zemlje, narušavanje međunacionalnog i multietničkog sklada i dobrosusjedskih odnosa sa državama u okruženju.

Ministarstvo odbrane je reagovalo na višednevnu kampanju tokom koje lideri Demokratskog fronta tvrde da je “granica Crne Gore sa Albanijom i Kosovom najporoznija granica u Evropi i predstavlja otvoreni put za šverc droge, cigareta, oružja, ljudi”.

Jedan od lidera Demokratskog fronta, Nebojša Medojević, je prethodno napisao na fejsbuku da “treba podići zid između Crne Gore, Kosova i Albanije”, nazivajući Kosovo “takozvanim” i “lažnom državom”, podsjeća RSE.

Ministarstvo odbrane je ocijenilo da Demokratski front i njegovi lideri u kontinuitetu vode negativnu kampanju protiv Vojske Crne Gore i njenih pripadnika, preko svojih stranačkih saopštenja, preko njima bliskih medija iz okruženja, sa ciljem kompromitacije države i njenih institucija.

“Reagujemo jer atakuju (DF) na najveće vrijednosti koje baštini Crna Gora, kao što je suživot različitih vjera i nacija i dobrosusjedski odnosi. Poručujemo im da je naša vojska garant mira i stabilnosti zemlje i svakog njenog građanina, sposobna da doprinosi globalnom miru i stabilnosti djelujući u okviru NATO, a njen sastav odslikava Crnu Goru u svim njenim tradicionalnim i savremenim vrijednostima. Upravo zato Vojska Crne Gore u kontinitetu ima najveće povjerenje i podršku građana”, navodi se u saopštenju Ministarstva odbrane.

“Prepoznajemo da je Demokratski front već duže vrijeme u političkoj agoniji, unutarstranačkom neredu koji ih gura u destrukciju sopstvene države koju vrlo često ne priznaju i koju bi rado vidjeli kao 27. izbornu jedinicu neke ‘Velike Srbije’“, piše u saopštenju.

Leave a Reply

Blogovi

Logujte se ili registrujte
Forgot?
Register