Banjević i Đukanović pušteni da se brane sa slobode

Objavljeno: 22.08.2019, 16:32

Oni su bili privedeni u okviru predmeta u kojem je pritrvoren Dejan Sekulić, kum predsjednika Atlas grupe Duška Kneževića

Mihailo Banjević i Duško Đukanovićsu, nakon što ih je saslušala specijalna državna tužiteljka Lidija Vukčević, pušteni su da se brane sa slobode. Treći jutros privedeni, Đorđe Đurđić još nije saslušan.

Njih trojica su, prema saznanjima Vijesti, uhapšeni u okviru predmeta u kojem je pritvoren Dejan Sekulić, kum predsjednika Atlas grupe, Duška Kneževića.


Sekulićev advokat, Zdravko Đukanović je kazao da je njegov klijent uhapšen po nalogu Glavnog specijalnog tužioca Milivoja Katnića.

Pozvajući se na obavezu čuvanja podataka, budući da slučaj nosi oznaku “tajno”, Đukanović nije saopštavao detalje saslušanja. On je juče za TV Vijesti kazao da se njegov klijent tereti za dva krivična djela – zloupotrebu položaja u privredom poslovanju i zloupotrebu ovlašćenja u privredi.

Protiv Duška Kneževića se vodi više istraga Specijalnog tužilaštva koje se odnose na utaju poreza, pranje novca te zloupotrebu službenog položaja.

Knežević je izbjegao hapšenje odlaskom iz Crne Gore u Veliku Britaniju, čiji je državljanin.

Leave a Reply

Blogovi

Logujte se ili registrujte
Forgot?
Register