Odlazak na Mars nemoguć zbog trajanja leta

Objavljeno: 20.08.2019, 18:05

Vrijeme koje je potrebno da se stigne do Marsa trenutno onemogućava takve misije, izjavio je direktor za letove u svemir sa posadom u ruskoj državnoj korporaciji Roskosmos Sergej Krikalev. On je rekao da je tokom planiranja misija odlaska na Mars ustanovljeno da kosmonaut sa današnjom zaštitnom opremom i vremenom koje je potrebno za putovanje na ovu planetu ne može podnijeti dozu radijacije prilikom kretanja u smjeru Marsa, slijetanja na ovu planetu ili na jedan od njenih satelita. Krikalev kaže da se pomenuti problem može riješiti ili pojačanjem mjera zaštite ili skraćivanjem vremena potrebnog za let do Marsa, javila je Raša tudej, prenosi Srna. Direktor za letove u svemir otkrio je da bi novi motori svemirskih letjelica mogli da učine letenje bržim.

Vrijeme koje je potrebno da se stigne do Marsa trenutno onemogućava takve misije, izjavio je direktor za letove u svemir sa posadom u ruskoj državnoj korporaciji Roskosmos Sergej Krikalev.

On je rekao da je tokom planiranja misija odlaska na Mars ustanovljeno da kosmonaut sa današnjom zaštitnom opremom i vremenom koje je potrebno za putovanje na ovu planetu ne može podnijeti dozu radijacije prilikom kretanja u smjeru Marsa, slijetanja na ovu planetu ili na jedan od njenih satelita.

Krikalev kaže da se pomenuti problem može riješiti ili pojačanjem mjera zaštite ili skraćivanjem vremena potrebnog za let do Marsa, javila je Raša tudej, prenosi Srna.

Direktor za letove u svemir otkrio je da bi novi motori svemirskih letjelica mogli da učine letenje bržim.

Leave a Reply

Blogovi

Logujte se ili registrujte
Forgot?
Register