UP: Liturgija na Ivanovim koritima zabranjena iz bezbijednosnih razloga

by | aug 19, 2019 | Novosti | 0 comments

Vjerski obred na Ivanovim koritima Crnogorskoj pravoslavnoj crkvi (CPC) i Mitropoliji crnogorsko – primorskoj (MCP) Srpske pravoslavne crkve zabranjen je iz razloga bezbjednosti, saopšteno je iz Uprave policije.

“Odjeljenje bezbjednosti Cetinje je, jer su se stekli zakonski uslovi za to, zabranilo rješenjem okupljanje – vjerski obred i Crnogorskoj pravoslavnoj crkvi (CPC) i Mitropoliji crnogorsko – primorskoj (MCP) Srpske pravoslavne crkve, na istom mjestu – u crkvi na Ivanovim koritima i istog dana – 19.08.2019. godine, iz razloga bezbjednosti. MCP je uložila tužbu Upravnom sudu na rješenje Odjeljenja bezbjednosti Cetinje. Upravni sud je cijenio navode tužbe i presudom je odbio tužbu MCP kao neosnovanu, navodeći da su navodi tužbe bez uticaja na donošenje drugačije sudske odluke”, saopšteno je iz policije.

Iz Mitropolije crnogorsko primorske ranije je saopšteno da je Uprava policije zabranila sveštenstvu i vjernicima da na Preobraženje u crkvi posvećenoj ovom prazniku na Ivanovim koritima služe liturgiju povodom slave tog hrama.

0 Comments

Submit a Comment