Makron dočekuje Putina na jugu Francuske

Objavljeno: 18.08.2019, 17:08

Predsjednik Francuske Emanuel Makron će se sjutra, na jugu Francuske, sastati sa predsjednikom Ruske federacije Vladimirom Putinom s namerom da kroz “iskren dijalog obnovi nikad dosad nužnije veze”, prenose agencije. Njih dvojica će se pozabaviti gorućim pitanjem ukrajinske krize, prijetnjom sukobom SAD i Irana, ali i problema s demokratijom u Rusiji, prenijeli su francuskim medijima izvori Jelisejske palate. U analitizama i osvrtima objašnjava se da je to dio zajedničke francusko-njemačke riješenosti da se, u času velike pometnje u svjetskim ekonomskim i geopolitičkim odnosima, ponovo uspostavi “strategijski dijalog”, kako je to nedavno stavio do znanja sam Makron, prenosi Beta.

Predsjednik Francuske Emanuel Makron će se sjutra, na jugu Francuske, sastati sa predsjednikom Ruske federacije Vladimirom Putinom s namerom da kroz “iskren dijalog obnovi nikad dosad nužnije veze”, prenose agencije.

Njih dvojica će se pozabaviti gorućim pitanjem ukrajinske krize, prijetnjom sukobom SAD i Irana, ali i problema s demokratijom u Rusiji, prenijeli su francuskim medijima izvori Jelisejske palate.

U analitizama i osvrtima objašnjava se da je to dio zajedničke francusko-njemačke riješenosti da se, u času velike pometnje u svjetskim ekonomskim i geopolitičkim odnosima, ponovo uspostavi “strategijski dijalog”, kako je to nedavno stavio do znanja sam Makron, prenosi Beta.

Leave a Reply

Blogovi

Logujte se ili registrujte
Forgot?
Register