Mirna Nikčević će prekršajno odgovarati

Objavljeno: 17.08.2019, 13:06

Više državno tužilaštvo u Podgorici je utvrdilo da nema elemenata krivične odgovornosti prve savjetnice u ambasadi Crne Gore u Ankari Mirne Nikčević, koja je na Fejsbuku iznijela stavove i komentare u kojima je vrijeđala vjernike koji su se na Trojčin dan okupili ispred Sabornog hrama Hristovog vaskrsenja u Podgorici. Prema pisanju Dana, u odluci tužilaštva se navodi da su tokom uviđaja pribavljeni svi podaci i obavještenja radi ocjene da li se u radnjama Nikčević stiču elementi bilo kog krivičnog djela koje se goni po službenoj dužnosti. Kako se navodi, utvrđeno je da nema elemenata krivične odgovornosti i da ona treba da odgovara samo prekršajno. Ministarstvo spoljnih poslova je pokrenulo prije dva mjeseca disciplinski postupak protiv Nikčević zbog stavova i komentara o Trojičindanskom saboru. Ona je tada u jednoj prepisci napisala da bi „zapalila Hram i sva goveda tamo“ i da se radi o „koljačima primitivnim“. Nakon toga joj je skraćen mandat i suspendovana je do pravosnažnog okončanja disciplinskog postupka.

Više državno tužilaštvo u Podgorici je utvrdilo da nema elemenata krivične odgovornosti prve savjetnice u ambasadi Crne Gore u Ankari Mirne Nikčević, koja je na Fejsbuku iznijela stavove i komentare u kojima je vrijeđala vjernike koji su se na Trojčin dan okupili ispred Sabornog hrama Hristovog vaskrsenja u Podgorici.

Prema pisanju Dana, u odluci tužilaštva se navodi da su tokom uviđaja pribavljeni svi podaci i obavještenja radi ocjene da li se u radnjama Nikčević stiču elementi bilo kog krivičnog djela koje se goni po službenoj dužnosti.

Kako se navodi, utvrđeno je da nema elemenata krivične odgovornosti i da ona treba da odgovara samo prekršajno.

Ministarstvo spoljnih poslova je pokrenulo prije dva mjeseca disciplinski postupak protiv Nikčević zbog stavova i komentara o Trojičindanskom saboru.

Ona je tada u jednoj prepisci napisala da bi „zapalila Hram i sva goveda tamo“ i da se radi o „koljačima primitivnim“.

Nakon toga joj je skraćen mandat i suspendovana je do pravosnažnog okončanja disciplinskog postupka.

Leave a Reply

Blogovi

Logujte se ili registrujte
Forgot?
Register