Neoustaša Tompson i dalje izvikuje ‘za dom spremni’

Objavljeno: 16.08.2019, 14:08

Zagrebački portal Index.hr komentariše da pjevaču Marku Perkoviću Thompsonu presuda Visokog prekršajnog suda kojom je kažnjeno izvikivanje pozdrava “za dom spremni” ništa ne znači, jer je juče objavio status na FB s tekstom kažnjene pjesme ‘Bojna Čavoglave’ koja počinje ustaškim pozdravom “za dom spremni” uz snimak dijela koncerta u Širokom Brijegu, tokom koga Thompson viče “za dom”, a “publika urlajući odzdravlja ‘spremni’”. Koncert je održan u sklopu obilježavanja  Dana Grada Širokog Brijega i Velike Gospe, a prema nekim procjenama, na njemu je bilo nekoliko desetina hiljada ljudi.

Zagrebački portal Index.hr komentariše da pjevaču Marku Perkoviću Thompsonu presuda Visokog prekršajnog suda kojom je kažnjeno izvikivanje pozdrava “za dom spremni” ništa ne znači, jer je juče objavio status na FB s tekstom kažnjene pjesme ‘Bojna Čavoglave’ koja počinje ustaškim pozdravom “za dom spremni” uz snimak dijela koncerta u Širokom Brijegu, tokom koga Thompson viče “za dom”, a “publika urlajući odzdravlja ‘spremni’”.

Koncert je održan u sklopu obilježavanja  Dana Grada Širokog Brijega i Velike Gospe, a prema nekim procjenama, na njemu je bilo nekoliko desetina hiljada ljudi.

Leave a Reply

Blogovi

Logujte se ili registrujte
Forgot?
Register