Kongresmenka SAD odustala od posjete baki na Zapadnoj obali

Objavljeno: 16.08.2019, 18:52

Rašida Tlaib, kongresmenka SAD iz Demokratske stranke koja je palestinskog porijekla, je objavila danas da odustaje od posjete baki na okupiranoj Zapadnoj obali zbog represivnih uslova koje joj je nametnuo Izrael. “Odlučila sam da bi posjeta mojoj baki pod tim represivnin uslovima bila protivna svemu u šta vjerujem: u borbu protiv rasizma, represije i nepravde”, napisala je ona na Tviteru, prenosi Beta. Izrael je danas odlučio da iz humanitarnih razloga dopusti Rašidi Tlaib da dođe u Izrael da bi posjetila porodicu, dok je dan ranije, u četvrtak, i njoj i njenoj koleginici, takođe muslimanki, poslanici američkih Demokrata Ilhan Omar, zabranio dolazak jer podržavaju bojkot jevrejske države. Četrdesettrogodišnja Rašida Tlaib je u Predstavničkom domu američkog Kongresa od januara 2019. godine. Ona je prva Palestinka i jedna od prve dvije muslimanke u Kongresu.

Rašida Tlaib, kongresmenka SAD iz Demokratske stranke koja je palestinskog porijekla, je objavila danas da odustaje od posjete baki na okupiranoj Zapadnoj obali zbog represivnih uslova koje joj je nametnuo Izrael.

“Odlučila sam da bi posjeta mojoj baki pod tim represivnin uslovima bila protivna svemu u šta vjerujem: u borbu protiv rasizma, represije i nepravde”, napisala je ona na Tviteru, prenosi Beta.

Izrael je danas odlučio da iz humanitarnih razloga dopusti Rašidi Tlaib da dođe u Izrael da bi posjetila porodicu, dok je dan ranije, u četvrtak, i njoj i njenoj koleginici, takođe muslimanki, poslanici američkih Demokrata Ilhan Omar, zabranio dolazak jer podržavaju bojkot jevrejske države.

Četrdesettrogodišnja Rašida Tlaib je u Predstavničkom domu američkog Kongresa od januara 2019. godine. Ona je prva Palestinka i jedna od prve dvije muslimanke u Kongresu.

Leave a Reply

Blogovi

Logujte se ili registrujte
Forgot?
Register