Dačić: Političko rukovodstvo CG proživljava krizu indentiteta

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić je rekao da mu je drago što narod u Crnoj Gori ne proživljava krizu indentiteta, što se ne bi moglo reći i za političko rukovodstvo.

“Meni je prije svega drago što narod u Crnoj Gori ne proživljava krizu indentiteta, što se ne bi moglo reći za političko rukovodstvo u toj zemlji. U diplomatiji je načelo reciprociteta jedan od postulata bavljenja tom profesijom, međutim uvođenjem tog principa u odnose sa Crnom Gorom ispaštao bi narod u toj zemlji, a to je za Srbiju neprihvatljivo”, kazao je Dačić za Blic, prenosi Tanjug.

Blic podsjeća na neke od poteza Podgorice koji ne idu na ruku održavanju dobrih odnosa Crne Gore sa Srbijom i pominje predlog predsjednika Mila Djukanovića da se formira pravoslavna crkva Crne Gore bez nacionalnog predznaka.

Navodi i zabranu koncerta trubača iz Guče u Herceg Novom pod pritiskom javnosti, kao i najavu tamošnjeg Ministarstva kulture da će podnijeti krivične prijave zbog humanitarnog koncerta Za naše Kosovo prije četiri dana na Kanli-kuli , a povodom 800 godina samostalnosti Srpske pravoslavne crkve i 630 godine Kosovske bitke.

On ističe da, koliko vidi, pogoršanje odnosa sa Srbijom nije donijelo Crnoj Gori ništa dobro po pitanju turističke sezone, jer narod neće da jletuje i troši novac tamo gdje nije dobrodošao.

Objavio/la na 10:32. Objavljeno u Vijesti. Možete pratiti sve odgovore na ovaj post kroz RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Morate biti ulogovani da bi komentarisali Logujte se

© 2000 - 2019 PCNEN. All Rights Reserved. Log in

-