Amfilohije: Nekultura najgore vrste crnogorskog ministra kulture

Objavljeno: 16.08.2019, 17:14

Najavu da će Ministarstvo kulture Crne Gore tužiti organizatore i učesnike humanitarnog koncerta „Za naše Kosovo i Metohiju“ održanog u sklopu kulturne manifestacije „Trg od ćirilice“ zbog „negiranja crnogorskog identiteta“ i nacionalizma, Arhiepiskop cetinjski Mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije nazvao je svjedočanstvom nerazumlja ministra kulture Aleksandra Bogdanovića. „To nije kultura, to je poricanje kulture, nekultura najgore vrste sa njegove strane. A nije prvi put da je tako uradio“, kazao je Vladika u izjavi za Novi TV, prenosi portal Mitropolije.  

Najavu da će Ministarstvo kulture Crne Gore tužiti organizatore i učesnike humanitarnog koncerta „Za naše Kosovo i Metohiju“ održanog u sklopu kulturne manifestacije „Trg od ćirilice“ zbog „negiranja crnogorskog identiteta“ i nacionalizma, Arhiepiskop cetinjski Mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije nazvao je svjedočanstvom nerazumlja ministra kulture Aleksandra Bogdanovića.

„To nije kultura, to je poricanje kulture, nekultura najgore vrste sa njegove strane. A nije prvi put da je tako uradio“, kazao je Vladika u izjavi za Novi TV, prenosi portal Mitropolije.

 

Leave a Reply

Blogovi

Logujte se ili registrujte
Forgot?
Register