Aktivisti BiH: Fotografišite suva rječna korita

Koalicija za zaštitu rijeka Bosne i Hercegovine je pozvala građane da posjete rijeku s niskim vodostajem, fotografišiu se zajedno sa suvim koritom ili snime kratki video (30 sekundi), fotografiju i/ili video s pratećim kratkim tekstom o tome zašto su im rijeke važne I pošalju na [email protected] ili u inboks Facebook stranice Koalicija za zaštitu rijeka BiH, te da koriste heštegove #SuhaKoritaRijekaBiH i #epp prilikom dijeljenja fotografija i videa na ličnim profilima.

U ljetnim mjesecima, kada je sezona kupanja u rijekama, ljudi sve više nailaze na zabrinjavajuće niske vodostaje, često i isušena korita. Po mišljenju ekologa, za to su krivi operatori malih hidroelektrana a nedostatak kapaciteta Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede RS i Ministarstva poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva FBiH ne doprinosi da ovaj problem bude riješen, prenosi abrasmedia.info.

Objavio/la na 12:54. Objavljeno u Vijesti. Možete pratiti sve odgovore na ovaj post kroz RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Morate biti ulogovani da bi komentarisali Logujte se

© 2000 - 2019 PCNEN. All Rights Reserved. Log in

-