Pad akcija na Volstritu najava recesije?

Vrijednost akcija na američkom tržištu pala je danas više od dva odsto zbog zabrinjavajućih nagovještaja moguće ekonomske recesije.

Kamatna stopa na obveznice američke vlade sa dospjećem od dvije godine bila više od kamate na obveznice sa rokom dospjeća od deset godina, što se smatra pouzdanim znakom recesije, prenosi Glas Amerike.

Taj tržišni fenomen poslednji put se dogodio 2007. godine, prije Velike recesije.

Na pad berzanskih indeksa uticale su i loše vijesti o ekonomskoj situaciji u Njemačkoj i Kini.

Objavio/la na 18:44. Objavljeno u Vijesti. Možete pratiti sve odgovore na ovaj post kroz RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

1 komentar za “Pad akcija na Volstritu najava recesije?”

  1. Dragan Dragovic

    Mislim da će Donald Tramp uraditi sve što je u njegovoj moći (a moć mu je prilično velika ) da Amerika ne uđe u recesiju – sve do predsjedničkih izbora, koji će biti u novembru 2020-te godine. Nakon toga perioda ( bez obzira ko bude predsjednik Amerike: Tramp ili neko od demokrata ), Ameriku, kao i uostalom i cijeli svijet čeka izuzetno teška finansijska kriza, iz koje ćemo se izvlačiti bar nekoliko godina – nakon te 2020-te.
    Inače, druga godina Trampove vladavine je bila vrlo violentna, bar što se tiče DOW Jones, pa tako, imamo pad DOW od : 1.175 jednica, 5.februara, zatim 1.031 jdn, 2.avgusta, pa 832 jdn, 10 oktobra. Danas je taj pad iznosio 794 jedinice. I samo da se podsjetimo, 29.septembra 2008 god., DOW Jones je bio pao za 778 jedinica. I tako, ova ” igranka” ( kao što rekosmo ) će trajati sve do izbora 2020-te.

Morate biti ulogovani da bi komentarisali Logujte se

© 2000 - 2019 PCNEN. All Rights Reserved. Log in

-