Iz CG se u EU lani odselilo 3.000 ljudi

Više od tri hiljade građana Crne Gore dobilo je prošle godine boravišnu dozvolu u zemljama Evropske unije (EU), pokazuju podaci Zavoda za statistiku Eurostata.

Kako prenose Vijesti, ovi podaci odnose se na građane koji su prvi put dobili boravište na teritoriji EU i koji su se legalno odselili iz Crne Gore.

U ovaj broj ne ulaze oni koji su ranije dobili pa produžili boravak u EU, kao ni oni koji su u međuvremenu boravište zamijenili državljanstvom.

Koliko je građana Crne Gore koji odlaze na rad u crno u EU, kao i onih koji se odseljavaju u druge zemlje SAD, Kanadu, Australiju… nije poznato, niti o tome neke crnogorske institucije vode podatke, prenosi Mina.

Prema ranijim nezvaničnim procjenama, Crnu Goru je od 1991. do 2015. godine napstiolo 140 hiljada stanovnika, dok se smatra da poslednjih godina broj odseljavanja iznosi između pet i šest hiljada godišnje.

Objavio/la na 10:48. Objavljeno u Priča dana, Vijesti. Možete pratiti sve odgovore na ovaj post kroz RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Morate biti ulogovani da bi komentarisali Logujte se

© 2000 - 2019 PCNEN. All Rights Reserved. Log in

-