Hrvatska opozicija: Konoplja je super biljka održivog razvoja

Predsjednik hrvatske SDP Davor Bernardić i predsjednica Savjeta za zeleni razvoj Mirela Holy su predstavili predlog Lex specialis – zakona koji bi omogućio iskorišćavanje punog potencijala konoplje.

“Ambicija nam je Hrvatsku učini državom predvodnicom u korištenju svih potencijala konoplje, uključivši tu osnivanje klinika za liječenje i ublažavanje bolova pripravcima od konoplje, stvaranje pravnog okvira za korištenje konoplje u građevinskoj, tekstilnoj, kemijskoj, papirnoj, prehrambenoj, kozmetičkoj, farmaceutskoj, automobilskoj i svemirskoj industriji. U suprotnom, Hrvatska će i dalje ostati ograničena na korištenje konoplje u svrhe proizvodnje proizvoda prehrambene i kozmetičke industrije te proizvođačica sirovine, a ne visoko kvalitetnih finalnih proizvoda s velikom dodanom vrijednošću,“ kazala je Holy, prenosi portal Objektivno.hr.

Objavio/la na 12:43. Objavljeno u Vijesti. Možete pratiti sve odgovore na ovaj post kroz RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Morate biti ulogovani da bi komentarisali Logujte se

© 2000 - 2019 PCNEN. All Rights Reserved. Log in

-