Dvije ponude za obnovu Titovog broda Galeb

Na ponovljenom tenderu za obnovu broda Galeb, iz perioda bivšeg doživotnog predsjednika Josipa Broza Tita, stigle su dvije ponude, brodordilišta Viktor Lenac i Dalmonta iz Kraljevice.

Brodogradilište Viktor Lenac, koji je bio ponuđač i na prvom tenderu, ovog puta je umanjio svoju ponudu i sada iznosi 60 miliona kuna, dok ponuda Dalmonta je 45 miliona kuna plus PDV, prenosi HRT.

Ko će, kada i hoće li uopšte biti izvedeni radovi na obnovi nekadašnjeg Titovog broda, koji je Hrvatska 2006. godine proglasila nacionalnim kulturnim dobrom, biće poznato nakon što se o ponudama izjasni Gradsko vijeće Rijeke.

U okviru projekta Evropske prestonice kulture, gradu Rijeci je za taj dio odobreno bespovratnih 69 miliona kuna, a obaveznu domaću finansijsku komponentu grad namjerava da obezbijedi kreditom od 44 miliona kuna za šta je potrebna saglasnost Gradskog vijeća.

Objavio/la na 16:25. Objavljeno u Vijesti. Možete pratiti sve odgovore na ovaj post kroz RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Morate biti ulogovani da bi komentarisali Logujte se

© 2000 - 2019 PCNEN. All Rights Reserved. Log in

-