Na Batajnicu stiglo 30 oklopnih transportera

Na vojni aerodrom u Batajnici kod Beograda danas je iz Rusije stiglo 30 oklopnih transportera “BRDM-2”, prenosi Sputnjik.

Riječ je o realizaciji dijela dogovora koji su postigli predsjednici Rusije i Srbije Vladimir Putin i Aleksandar Vučić o doniranju 30 ruskih tenkova i 30 oklopnih vozila za Vojsku Srbije.

Glavni adut “BRDM-2” je teški mitraljez sa metkom kalibra 14,5 milimetara koji je u Drugom svjetskom ratu nastao namjenski za uništavanje tenkova iz protivtenkovskih pušaka.

U ručno pokretanoj kupoli nalazi se i spregnuti mitraljez “PKT” 7,62 milimetara, a posada je naoružana i standardnim ličnim oružjem za posade oklopnih vozila.

To oklopno izviđačko vozilo danas se koristi u četama komandnih bataljona Kopnene vojske i u svim tenkovskim i mehanizovanim bataljonima.

Sada su aktuelni i mnogi projekti modernizacije ovog vozila sa ciljem povećanja borbene vrijednosti i upotrebnog vijeka.

Oklopni transporteri su u Batajnicu stigli oko 13.00 časova, a za sada nije predviđeno da budu predstavljeni javnosti.

Objavio/la na 17:18. Objavljeno u Vijesti. Možete pratiti sve odgovore na ovaj post kroz RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Morate biti ulogovani da bi komentarisali Logujte se

© 2000 - 2019 PCNEN. All Rights Reserved. Log in

-