Google utrostručuje nagrade za pronalaženje bagova

Google je odlučio da utrostruči nagrade za pronalaženje bagova u njihovim proizvodima.

Maksimalan iznos nagrade za pronalaženje sigurnosnog propusta u Chrome browseru podignuta je sa 5.000 dolara na 15.000 dolara, dok će maksimalan iznos isplate jednoj osobi biti 30.000 dolara.

Kada je Chrome OS u pitanju, pronalazak sigurnosnog propusta biće znatno isplativiji. Ukoliko neko otkrije takvu grešku, može da postane bogatiji i za 150.000 dolara. Inače, kroz svoj Chrome Vulnerability Rewards Program, Google je od 2010. godine isplatio više od pet miliona dolara, prenosi ZDnet.

Drugi značajan novitet je promjena metoda na koji sajtovi mogu da otkriju da li im se pristupa iz Chrome Incognito Mode-a. Kada Chrome 76 bude dostupan krajem ovog mjeseca sajtovi više neće moći da provjeravaju da li je FileSystem API dostupan. Ako nije, sajtovi su na osnovu toga mogli da zaključe da im se pristupa iz Incognito Mode-a.

Ovo je urađeno jer su sajtovi na osnovu te informacije mogli da traže od korisnika da izađu iz Incognito Mode kako bi im pristupili. To su najčešće radili da bi imali tačniju informaciju o broju posjeta.

Objavio/la na 10:49. Objavljeno u Vijesti. Možete pratiti sve odgovore na ovaj post kroz RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Morate biti ulogovani da bi komentarisali Logujte se

© 2000 - 2019 PCNEN. All Rights Reserved. Log in

-