Vučić: Ostavka Haradinaja politički trik

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić je izjavio da Srbija mora da reaguje smireno, odmjereno i bez euforije, nakon poziva Haškog tribunala da sasluša kosovskog premijera Ramuša Haradinaja kao osumnjičenog za ratne zločine.

Vučić je u obraćanju javnosti rekao da je ostavka Haradinaja na mjesto predsjednika kosovske Vlade zbog poziva na saslušanje “politički trik” kojim može da dobije još veću popularnost i da “pregazi svoje političke protivnike i postane junak koji se bori za jedinstveno cjelovito Kosovo, a svi ostali nedostojni vođe koji ih vodi u svijetlu budućnost”.

“Naša su predviđanja da će otići sledeće nedelje u Hag i da će ga odmah pustiti, posle 48 sati, da će se vratiti kao veliki heroj albanskog življa na Kosovu i njegova popularnost će se udvostručiti, a popularnost njegovih protivnika padati. Čak i ako bi pokušali da pronađu nekog drugog, mandat koji nije po volji Ramuša Haradinaja neće biti moguć”, rekao je Vučić, prenosi Beta.

Kako kaže, želi se obezbijediti ubjedljiva pobjeda “najtvrđoj albanskoj opciji” na izborima koji će se održati krajem septembra ili u oktobru na Kosovu.

Objavio/la na 11:33. Objavljeno u Vijesti. Možete pratiti sve odgovore na ovaj post kroz RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Morate biti ulogovani da bi komentarisali Logujte se

© 2000 - 2019 PCNEN. All Rights Reserved. Log in

-