Tači: Za Haradinajevu ostavku sam saznao iz medija

Predsjednik Kosova Hašim Tači je rekao da je o pozivima na saslušanje pred Specijalnim sudom za zločine OVK, koji su upućeni Ramušu Haradinaju i Bislimu Zurapiju i njegovom savjetniku saznao iz medija.

“Sa žaljenjem sam primio vijest da je Specijalni sud na razgovor pozvao mog savjetnika i bivšeg šefa glavnog štaba OVK Bislima Zurapija i nekadašnjeg komandanta zone Dukađin Ramuša Haradinaja, kao i još neke bivše oficire OVK”, rekao je Tači.

Tači je rekao i da je za odluku Ramuša Haradinaja da podnese ostavku na mjesto premijera saznao iz medija.

Kaže i da žali zbog Haradinajeve odluke, ali i da će naredne poteze definisati u skladu sa zakonskim i ustavnim ovlašćenjima.

“Vjerujem u čistotu borbe koju je vodila OVK i u visoke moralne standarde boraca za slobodu. Niko ne može narušiti vrijednost naše slobode i rata koji je vodila OVK”, rekao je Tači.

Kako je najavljeno u Prištini, Tači će se uskoro sastati sa liderima političkih stranaka nakon čega će odlučiti da li će imenovati novog mandatara za sastav vlade ili će raspisati prijevremene izbore.

Objavio/la na 08:06. Objavljeno u Vijesti. Možete pratiti sve odgovore na ovaj post kroz RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Morate biti ulogovani da bi komentarisali Logujte se

© 2000 - 2019 PCNEN. All Rights Reserved. Log in

-