Premijer Marković danas u parlamentu

Crnogorski premijer Duško Marković odgovaraće danas u parlamentu na pitanja predstavnika poslaničkih klubova.

Poslanik Demokratskog fronta Andrija Mandić pitaće ko je iz državnih vlasti zabranio da se bivši predsjednik Crne Gore Momir Bulatović sahrani sa najvećim državnim i vojnim počastima, prenosi agencija MINA.

Poslanika Neđeljka Rudovića interesuje kada će Vlada skinuti oznaku tajnosti sa podataka o dodjeli stanova funkcionerima po povoljnijim uslovima i kada će staviti van snage Odluku o načinu i kriterijumima za rješavanje stambenih potreba funkcionera.

Miloš Nikolić iz Demokratske partije socijalista pitaće Markovića kako ocjenjuje aktuelnu turističku sezonu i domete Vlade kada je u pitanju sektor turizma u dosadasnjem mandatu.

Poslanika Socijaldemokratske partije Raška Konjevića interesuje koliko će novo zaduženje od 500 miliona eura, koje je predviđeno predlogom rebalansa budžeta, uticati na ukupan javni dug koji je tokom ove godine premašio 3,1 milijarde eura.

Poslanik Aleksandar Damjanović pitaće premijera da li je zadovoljan načinom funkcionisanja penzionog sistema, naročito sa aspekta iznosa penzija, kao i budžetskim izdvajanjima za penzije, i da li Vlada namjerava da mijenja neadekvatna zakonska rješenja.

Poslanika Socijaldemokrata Crne Gore Borisa Mugošu interesuje kakvo je stanje državnih finansija, odnosno da li se tekući izdaci finanasiraju iz tekućih prihoda budžeta i koji je nivo kapitalnog budžeta.

Ervin Ibrahović iz Kluba manjinskih partija pitaće da li Vlada planira konkretne mjere u cilju unapređenja kvaliteta pružanja usluga i efikasnijeg ostvarivanje prava građana iz gradova na sjeveru Crne Gore.

Na dnevnom redu sjednice, pored premijerskog sata, su i poslanička pitanja.

Objavio/la na 10:13. Objavljeno u Vijesti. Možete pratiti sve odgovore na ovaj post kroz RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Morate biti ulogovani da bi komentarisali Logujte se

© 2000 - 2019 PCNEN. All Rights Reserved. Log in

-