Otkrivene lokacije nuklearnog oružja NATO u Evropi

Sigurnosni komitet Parlamentarne skupštine Sjevernoatlantske alijanse je nedavno greškom objavio dokument s tajnim lokacijama nuklearnog oružja Alijanse u Evropi, prenosi Al džazira Balkan pisanje Vašington posta, koji navodi da se iz dokumenta vidi kako SAD čuvaju dio svog nuklearnog arsenala u Belgiji, Njemačkoj, Italiji, Holandiji i Turskoj.

Dokument “Nova era za nuklearno odvraćanje? Modernizacija, kontrola oružja i savezničke nuklearne sile” prvobitno je objavljen u aprilu, ali je belgijski list De Morgen tek u utorak objavio dio u kome se spominju lokacije oružja.

“Ove bombe se nalaze u šest američkih i evropskih baza – Kleine Brogel u Belgiji, Buechel u Njemačkoj, Aviano i Ghedi-Torre u Italiji, Volkel u Holandiji i Incirlik u Turskoj”, navodi se u dijelu dokumenta koji je objavio belgijski list.

Vašington post navodi da De Morgen nije precizirao izvor na koji se poziva.

Objavio/la na 11:16. Objavljeno u Priča dana, Vijesti. Možete pratiti sve odgovore na ovaj post kroz RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Morate biti ulogovani da bi komentarisali Logujte se

© 2000 - 2019 PCNEN. All Rights Reserved. Log in

-