‘Ozon’ traži provjeru porijekla imovine investitora mHE

Ekološki pokret ‘Ozon’ je pozvao Vladu Crne Gore da upozna javnost sa porijeklom imovine investitora koji su sagradili ili grade male hidroelektrane.

“Imajući u vidu da je u toku preispitivanje dokumentacije od strane Ministarsta ekonomije, smatramo da je od suštinske važnosti baviti se i porijeklom imovine onih koji se u javnosti pokušavaju predstaviti kao dobrotvori naroda i koji ‘mašu parama’ na sve strane i obećavaju ono što nije u njihovoj nadležnosti, od izgradnje lokalne infrastrukture, do ulaganja u školstvo i zdravstvo, što je u najmanju ruku degutantno.

Smatramo da je potpuno jasno da je u javnom interesu informisati javnost o porijeklu njihove imovine i od Vlade očekujemo da postupi po našem javnom zahtjevu, jer bi sve drugo bilo neprihvatljivo“, poručio je ‘Ozon’.

Ovo udruženje građana je ponovo pozvalo Vrhovno državno tužilaštvo “da formira predmet koji će ispitati eventualno koruptivno-kriminalne aktivnosti investitora malih hidroelektrana, jer do nas stižu razne informacije o pokušajima pranja novca, potkupljivanja, ucjenjivanja, zastrašivanja onih  koji se protive izgradnji ovih po prirodu i građane nesporno štetnih projekata“.

‘Ozon’ je pozvao i poslanice i poslanike Skupštine Crne Gore, “da stanu uz one poštene ljude koji žive od svog rada u uslovima nedostojnim XXI vijeka, čuvajući ono najvrijednije nasleđe, koje su nam ostavili preci i koji su izloženi opasnosti zbog suprostavljanja interesnim grupama koje nijesu navikle da im se pravi otpor i staje na put bahatosti i nekontrolisanom bogaćenju“.

Objavio/la na 09:33. Objavljeno u Priča dana, Vijesti. Možete pratiti sve odgovore na ovaj post kroz RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Morate biti ulogovani da bi komentarisali Logujte se

© 2000 - 2019 PCNEN. All Rights Reserved. Log in

-