Nikola Marković osporio Vladinu hvalu

Nijedan slučaj napada na novinara ne može se smatrati rasvijetljenim dok napadači i nalogodavci ne budu osuđeni i dok se ne nađu iza rešetaka.

To je poručio predsjednik Komisije za praćenje istraga napade na novinare Nikola Marković, nakon što se Vlada pohvalila da je policija rasvijetlila svaki od četiri napada iz 2018. i slučaj upućivanja prijetnji iz ove godine.

“Posebno se to odnosi na tako ozbiljne slučajeve kao što je pokušaj ubistva koleginice Olivere Lakić koji se desio 2018, a koji je kasnije na volšeban način prekvalifikovan u nanošenje teških tjelesnih povreda… Državni organi su imali obavezu da dodatno budu precizni i elementarno tačni kada je u pitanju navodno rasvjetljavanje napada na Oliveru Lakić. Komisija nema podatke da je i protiv jednog lica podignuta optužnica za ovaj slučaj, a po mojim podacima ni Olivera nije obaviještena da je njen slučaj riješen. Da stvar bude užasnija, prema informacijama koje imam kao predsjednik Komisije, Lakićevu niko iz tužilaštva nije kontaktirao od juna prošle godine, a da bude još strašnije ona je o navodnom rasvjetljavanju napada na nju obaviještena kao i svi drugi građani putem medija”, kazao je Marković za Vijesti.

Objavio/la na 09:24. Objavljeno u Vijesti. Možete pratiti sve odgovore na ovaj post kroz RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Morate biti ulogovani da bi komentarisali Logujte se

© 2000 - 2019 PCNEN. All Rights Reserved. Log in

-