Loazo: Balkan nije spreman za ulazak u EU

Bivša francuska ministarka za evropske poslove, sada poslanica u Evropskom parlamentu Natali Loazo je ocijenila da Balkan „nije uopšte spreman“ za ulazak u Evropsku uniju (EU), kao što ni Unija nije uopšte spremna da dočeka te zemlje, prenio je francuski radio Frans enter (France Inter).

„Neophodno je da Evropa učini mnogo više prema zemljama Balkana… To ne znači da balkanske zemlje mogu sjutra u EU. Te zemlje nisu uopšte spremne, a mi nismo uopšte spremni da ih dočekamo“, rekla je francuska poslanica Evropskog parlamenta, prenosi Beta.

Natali Loazo je rekla da se ne zalaže za neposrednu integraciju, već za „veoma blisko partnerstvo na ekonomskom nivou, u smislu infrastrukture, ali i na političkom nivou, kako bi se izbjegle sve tenzije“.

Prema njenim riječima, sa diplomatske tačke gledišta, postoje stvari koje EU nije dovoljno uradila posebno na Balkanu, koji je geografski, istorijski i kulturno u srcu Evrope.

Objavio/la na 12:03. Objavljeno u Vijesti. Možete pratiti sve odgovore na ovaj post kroz RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Morate biti ulogovani da bi komentarisali Logujte se

© 2000 - 2019 PCNEN. All Rights Reserved. Log in

-