Njemačka usvaja strožiji zakon o vakcinaciji

Nacrt novog zakona o vakcinaciji u Njemačkoj predviđa da se obaveza vakcinacije proširi sa djece u vrtićima i školama na zaposlene u institucijama i na migrante.

“Ko ne vakciniše sebe ili svoju djecu ugrožava ne samo sebe nego, u ovom otvorenom duštvu, i druge”, rekao je njemački ministar zdravlja Jens Špan za njemački Bild am Zontag, prenosi Hina.

On bi ove nedjelje trebalo Vladi da predstavi nacrt Zakona o zaštiti protiv malih boginja i jačanje prevencije vakcinacijom, koji predviđa da sva djeca, ali i zaposleni u vrtićima i školama do sredine sledeće godine moraju da dokažu da su vakcinisani protiv malih boginja.

Poslednjih nedjelja odlučeno je da se obaveza vakcinacije proširi i na izbjeglice i podnosioce zahtjeva za azil.
Vakcina je u Njemačkoj do sada bila dobrovoljna, ali stopa vakcinisanih je godinama u padu, uz istovremeni porast broja slučajeva oboljelih od malih boginja.

Nacrt predviđa i pojačane akcije vakcinacije protiv drugih bolesti poput tetanusa, difterije i magarećeg kašlja. Za ove vakcine nije predviđeno uvođenje obaveze vakcinisanja, ali će se kroz razne akcije, poput besplatnih vakcina po školama i ustanovama, proširiti ponuda.

Troškove ovih akcija bi trebalo da podijele država i zdravstvena osiguranja.

Objavio/la na 11:08. Objavljeno u Vijesti. Možete pratiti sve odgovore na ovaj post kroz RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Morate biti ulogovani da bi komentarisali Logujte se

© 2000 - 2019 PCNEN. All Rights Reserved. Log in

-