Večeras protest stanara zgrade u Tološkoj šumi

Objavljeno: 11.07.2019, 12:05

Stanari zgrade, na rubu podgoričke Tološke šume, najavili su za večeras u 18.30 časova protest protiv planirane gradnje devetospratnice na dvadesetak metara od njihovih domova, a tvrde da su Glavni grad i Ministarstvo održivog razvoja i turizma dozvolili gradnju objekta ogromnih gabarita, a na osnovu starih planskih dokumenata. Skupština stanara je, tvrde, već preduzela odgovarajuće korake da se o svemu ovome obavijeste nadležni organi uključuju i tužilaštvo, a pravni tim priprema niz tužbi i krivičnih prijava. U međuvremenu, traže i da se hitno obustave radovi i najhitnije pristupi transparetnom donosenju izmjena DUP-a “Univerzitetski centar” u skladu sa planom višeg reda. “Prije nekoliko dana je ispred naše zgrade, na urbanističkoj parceli 40 DUP-a “Univerzitetski centar” započela je izgradnja stambenog kompleksa koji, na samo 20 metara od naših domova, postavlja kolosa koji je tri puta veći od spratnosti naše zgrade. U saznanju smo da su investitori u posjedu svih dozvola koje su pribavili u roku, i stoga im želimo srećnu gradnju i povoljne vremenske uslove u realizaciji iste”, poručuju stanari u pismu dostavljenom Vijestima.

Stanari zgrade, na rubu podgoričke Tološke šume, najavili su za večeras u 18.30 časova protest protiv planirane gradnje devetospratnice na dvadesetak metara od njihovih domova, a tvrde da su Glavni grad i Ministarstvo održivog razvoja i turizma dozvolili gradnju objekta ogromnih gabarita, a na osnovu starih planskih dokumenata.

Skupština stanara je, tvrde, već preduzela odgovarajuće korake da se o svemu ovome obavijeste nadležni organi uključuju i tužilaštvo, a pravni tim priprema niz tužbi i krivičnih prijava.

U međuvremenu, traže i da se hitno obustave radovi i najhitnije pristupi transparetnom donosenju izmjena DUP-a “Univerzitetski centar” u skladu sa planom višeg reda.

“Prije nekoliko dana je ispred naše zgrade, na urbanističkoj parceli 40 DUP-a “Univerzitetski centar” započela je izgradnja stambenog kompleksa koji, na samo 20 metara od naših domova, postavlja kolosa koji je tri puta veći od spratnosti naše zgrade. U saznanju smo da su investitori u posjedu svih dozvola koje su pribavili u roku, i stoga im želimo srećnu gradnju i povoljne vremenske uslove u realizaciji iste”, poručuju stanari u pismu dostavljenom Vijestima.

Leave a Reply

Blogovi

Logujte se ili registrujte
Forgot?
Register