Večeras protest stanara zgrade u Tološkoj šumi

Stanari zgrade, na rubu podgoričke Tološke šume, najavili su za večeras u 18.30 časova protest protiv planirane gradnje devetospratnice na dvadesetak metara od njihovih domova, a tvrde da su Glavni grad i Ministarstvo održivog razvoja i turizma dozvolili gradnju objekta ogromnih gabarita, a na osnovu starih planskih dokumenata.

Skupština stanara je, tvrde, već preduzela odgovarajuće korake da se o svemu ovome obavijeste nadležni organi uključuju i tužilaštvo, a pravni tim priprema niz tužbi i krivičnih prijava.

U međuvremenu, traže i da se hitno obustave radovi i najhitnije pristupi transparetnom donosenju izmjena DUP-a “Univerzitetski centar” u skladu sa planom višeg reda.

“Prije nekoliko dana je ispred naše zgrade, na urbanističkoj parceli 40 DUP-a “Univerzitetski centar” započela je izgradnja stambenog kompleksa koji, na samo 20 metara od naših domova, postavlja kolosa koji je tri puta veći od spratnosti naše zgrade. U saznanju smo da su investitori u posjedu svih dozvola koje su pribavili u roku, i stoga im želimo srećnu gradnju i povoljne vremenske uslove u realizaciji iste”, poručuju stanari u pismu dostavljenom Vijestima.

Objavio/la na 12:05. Objavljeno u Vijesti. Možete pratiti sve odgovore na ovaj post kroz RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Morate biti ulogovani da bi komentarisali Logujte se

© 2000 - 2019 PCNEN. All Rights Reserved. Log in

-