Pristup gradonačelnika Tena

Objavljeno: 11.07.2019, 08:19

Gradonačelnik originalno utvrdio istinitost optužbi na račun socijalnih službi

Karlos Tena, gradonačelnik Kuauhtemoka, grada u meksičkoj saveznoj državi Čihuahua, je odlučio da lično utvrdi istinitost optužbi osoba s invaliditetom i drugih socijalno ugroženih osoba na račun socijalnih radnika.

Tena je dva mjeseca pripremao uvjerljivu masku, a zatim je obišao javne službenike u kancelariji gradonačelnika i socijalnoj službi i predstavljao se kao osoba s invaliditetom kojoj je potrebna pomoć.

U upravu za društveni razvoj je ušao u invalidskim kolicima i zatražio besplatan obrok, na koji osobe s invaliditetom i siromašni građani imaju pravo prema zakonu. Naišao je na ignorisanje i diskriminaciju.

Nakon lošeg iskustva, Tena je posjetio sopstvenu kancelariju i tražio da razgovara s gradonačelnikom, no rekli su mu da nije tamo. Kad je tražio da razgovara s sekretarom gradskog savjeta, grubo mu je rečeno da čeka u hodniku, jer javni službenik neće stići još sat i po. U tom trenu, Tena je bio uvjeren da su pritužbe koje je primao opravdane pa je izašao iz invalidskih kolica i skinuo masku.

Meksički list El Vocero je objavio da je Tena odavno poznat po tome što se bori za jednak tretman socijalno ugroženih osoba, pomažući im kad god je to u njegovoj moći.

Leave a Reply

Blogovi

Logujte se ili registrujte
Forgot?
Register