‘Odupri se’ organizuje prevoz na protest Sačuvajmo Sinjajevinu

Objavljeno: 11.07.2019, 21:26

Pokret Odupri se organizuje prevoz na protest Sačuvajmo Sinjajevinu. Minibus kreće 12.07. u 8 sati sa Trga Argentina. Po dolasku u Lipovske Bistrice presijeda se u terenska vozila koja će obezbijediti mještani, saopšteno je iz Pokreta. Građanska inicijativa Sačuvajmo Sinjajevinu organizovaće u petak, 12. jula, protest na Savinim vodama, sa kojeg će od Ministarstva odbrane tražiti da odustane od namjere da na toj planini uspostavi vojni poligon. Iz Građanske inicijative su kazali da će protest biti organizovan pod sloganom ”Sačuvajmo Sinjajevinu” i da će zatražiti da se uz adekvatnu argumentaciju Sinjajevina proglasi regionalnim parkom prirode u skladu sa elaboratom Agencije za zaštitu prirode i životne sredine. „Na protestu će biti organizovano potpisivanje peticije kojom se traži proglašavanje Sinjajevine zaštićenim područjem i odustajanje od namjera da se na teritoriji te planine uspostavi vojni poligon“, navodi se u saopštenju. Kako su kazali, tražiće da se Sinjajevina ostavi na korišćenje stočarima, da ima afirmaciju turističke destinacije i da da podršku razvoju te planine kao poljoprivrednog dobra. “Peticijom će zahtijevati i brendiranje poljoprivrednih proizvoda sa Sinjajevine, zaštite kulturnog nasleđa, tradicije i arheoloških nalazišta na toj planini i inforimisanje građana o pravu na zdravu životnu sredinu”, dodali su iz Građanske inicijative.

Pokret Odupri se organizuje prevoz na protest Sačuvajmo Sinjajevinu.

Minibus kreće 12.07. u 8 sati sa Trga Argentina.

Po dolasku u Lipovske Bistrice presijeda se u terenska vozila koja će obezbijediti mještani, saopšteno je iz Pokreta.

Građanska inicijativa Sačuvajmo Sinjajevinu organizovaće u petak, 12. jula, protest na Savinim vodama, sa kojeg će od Ministarstva odbrane tražiti da odustane od namjere da na toj planini uspostavi vojni poligon.

Iz Građanske inicijative su kazali da će protest biti organizovan pod sloganom ”Sačuvajmo Sinjajevinu” i da će zatražiti da se uz adekvatnu argumentaciju Sinjajevina proglasi regionalnim parkom prirode u skladu sa elaboratom Agencije za zaštitu prirode i životne sredine.

„Na protestu će biti organizovano potpisivanje peticije kojom se traži proglašavanje Sinjajevine zaštićenim područjem i odustajanje od namjera da se na teritoriji te planine uspostavi vojni poligon“, navodi se u saopštenju.

Kako su kazali, tražiće da se Sinjajevina ostavi na korišćenje stočarima, da ima afirmaciju turističke destinacije i da da podršku razvoju te planine kao poljoprivrednog dobra.

Peticijom će zahtijevati i brendiranje poljoprivrednih proizvoda sa Sinjajevine, zaštite kulturnog nasleđa, tradicije i arheoloških nalazišta na toj planini i inforimisanje građana o pravu na zdravu životnu sredinu”, dodali su iz Građanske inicijative.

Leave a Reply

Blogovi

Logujte se ili registrujte
Forgot?
Register