Negiranje genocida u Skupštini Srbije i zahvale Mladiću

Objavljeno: 11.07.2019, 18:55

U Skupštini Srbije, u kojoj su na dnevnom redu poslanička pitanja, rasprava je na dan kada se obilježava godišnjica genocida u Srebrenici, skrenuta u tom pravcu. Osuđeni ratni zločinac, koji je poslanik u Skupštini, lider radikala Vojislav Šešelj pozvao je Vladu Srbije da prikupi podatke i “pokaže svjetskoj javnosti da se u Srebrenici nije desio genocid”, već da je to “podvala”. On je rekao da je potrebna potpuna istina i da je “u dva toma od po hiljadu strana, a u pripremi je i treći” prikupio “podatke šta se tamo dešavalo”, ali da je to prije svega dužnost vlade. Vladimir Đukanović, poslanik vladajuće Srpske napredne stranke (SNS) na Tviteru je čestitao “Srpskom narodu dan oslobođenja Srebrenice”. “Hvala general Ratku Mladiću na briljantno izvedenoj vojničkoj operaciji `Krivaja 95`”, napisao je Đukanović. U izjavi za Radio Slobodna Evropa (RSE), on je potvrdio da je zaista napisao ove riječi i podvukao da se od njih neće ograditi. SNS, inače partija na čijem je čelu predsjednik države Aleksandar Vučić, od ovog nastupa nije se ogradila.

U Skupštini Srbije, u kojoj su na dnevnom redu poslanička pitanja, rasprava je na dan kada se obilježava godišnjica genocida u Srebrenici, skrenuta u tom pravcu.

Osuđeni ratni zločinac, koji je poslanik u Skupštini, lider radikala Vojislav Šešelj pozvao je Vladu Srbije da prikupi podatke i “pokaže svjetskoj javnosti da se u Srebrenici nije desio genocid”, već da je to “podvala”.

On je rekao da je potrebna potpuna istina i da je “u dva toma od po hiljadu strana, a u pripremi je i treći” prikupio “podatke šta se tamo dešavalo”, ali da je to prije svega dužnost vlade.

Vladimir Đukanović, poslanik vladajuće Srpske napredne stranke (SNS) na Tviteru je čestitao “Srpskom narodu dan oslobođenja Srebrenice”.

“Hvala general Ratku Mladiću na briljantno izvedenoj vojničkoj operaciji `Krivaja 95`”, napisao je Đukanović.

U izjavi za Radio Slobodna Evropa (RSE), on je potvrdio da je zaista napisao ove riječi i podvukao da se od njih neće ograditi.

SNS, inače partija na čijem je čelu predsjednik države Aleksandar Vučić, od ovog nastupa nije se ogradila.

Leave a Reply

Blogovi

Logujte se ili registrujte
Forgot?
Register