Neidentifikovane osobe tjeraju radoznale ekoaktiviste i novinare dalje od Tare

Na FB stranici nevladine organizacije Green Home objavljeno je da su juče njihovi aktivisti tokom boravka na terenima uz rijeku Taru  doživjeli da ih grupa osoba bez identifikacija, bilo kakvih oznaka zabrane, koja se predstavila kao obezbjeđenje gradilišta, otjera sa lokalnog puta Mateševo – Jabuka, sa kojeg su snimali stanje rijeke Tare.

“Novinarima Al Jazzera Balkans, sa kojima smo na terenu, su više puta tražili video snimke, prijavili nas, nakon čega smo čekali policiju 40 minuta, koja se na kraju nije ni pojavila”, navodi se u poruci.

“Zastrašivanjem, maltretiranjem, omalovažavanjem građana u vršenju monitoringa, bez ikakvog pravog osnova, stavlja nam se svima do znanja da građani i mediji nisu poželjni na Tari tj. da je kineski investitor obespravio građane izmišljajući sopstvena ‘pravila’ država im to dozvolila. U takvoj situaciji stanje životne sredine Tare, zavisi isključivo od volje ili samovolje investitora a ako želite bolje razumjeti razmjere iste pođite da slikate Taru sa Mateševskog mosta ili drugog dijela lokalnog puta”, poručuju iz Green Home.

Objavio/la na 18:05. Objavljeno u Vijesti. Možete pratiti sve odgovore na ovaj post kroz RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Morate biti ulogovani da bi komentarisali Logujte se

© 2000 - 2019 PCNEN. All Rights Reserved. Log in

-