MCP: Pratićemo implementaciju mišljenja Komisije

Mitropolija crnogorsko-primorska (MCP) pratiće implementaciju mišljenja Venecijanske komsije u vezi sa Prijedlogom zakona o slobodi vjeroispovesti u Crnoj Gori i obratiće pažnju da ne dođe do bilo kakvih pokušaja zloupotrebe tog mišljenja, poručio je danas protojerej-stavrofor Velibor Džomić.

Džomić, koji je i koordinator Pravnog saveta MCP, JE rekao u izjavi za TV Pink da predstoji veliki i ozbiljan zadatak da se mišljenje Venecijanske komisije u vezi sa pojedinostima implementira u taj predlog zakona.

„Posvetićemo veliku pažnju tome da ne dođe do bilo kakvih pokušaja zloupotrebe onoga što je napisano u mišljenju Venecijanske komisije“, poručio je Džomić.

Venecijanska komisija objavila je juče mišljenje u vezi sa Predlogom zakona o slobodi vjeroispovesti u Crnoj Gori, koje je, kako je saopšteno, Vlada Crne Gore doživjela kao veoma pozitivno, dok je Džomić poručio da je MCP bila u pravu i da se, prema tom mišljenju, crkvena imovina ne može preknjižavati na druge vlasnike, bez odluke suda.

Objavio/la na 20:04. Objavljeno u Vijesti. Možete pratiti sve odgovore na ovaj post kroz RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Morate biti ulogovani da bi komentarisali Logujte se

© 2000 - 2019 PCNEN. All Rights Reserved. Log in

-