Vladavina prava da bude na agendi Berlinskog procesa

Vladavina prava mora da bude jedan od glavnih ciljeva Berlinskog procesa, a donosioci odluka na Zapadnom Balkanu bi trebalo da uspostave kulturu zakonitosti. Potrebno je i na jednostavniji način približiti reforme građanima i poboljšati regionalnu saradnju, rečeno je na panel diskusiji ”Berlinski proces: u susret Poznanjskom samitu”, koji su organizovali Politikon mreža (PIN) i Institut za demokratiju “Societas Civilis” iz Skopja (IDSCS).

Izvršna direktorka Politikon mreže Jovana Marović smatra da vladavina prava treba da bude na agendi Berlinskog procesa jer je to, kako je pojasnila, krovna reforma za sve ostale reforme.

“Vi nemate povoljnu biznis klimu ako nemate jednak pristup pravdi i ako zakon nije jednak za sve“, kazala je Marović, prenosi PR Centar.

Berlinski proces je međuvladina inicijativa saradnje koja ima cilj da revitalizuje multilateralne veze između Zapadnog Balkana i određenim zemljama EU, kao i da poboljša regionalnu saradnju zemalja Zapadnog Balkana u oblasti infrastrukturnog i ekonomskog razvoja. Počela je prvom konferencijom o Zapadnom Balkanu u Berlinu 2014. godine.

Objavio/la na 22:32. Objavljeno u Vijesti. Možete pratiti sve odgovore na ovaj post kroz RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Morate biti ulogovani da bi komentarisali Logujte se

© 2000 - 2019 PCNEN. All Rights Reserved. Log in

-