Apelacioni sud: Sinđelić bio u Srbiji i zato nije mogao biti izrućen Hrvatskoj

Saša Sinđelić svjedoči u sudnici Višeg suda u Podgorici/screenshot

Apelacioni sud Crne Gore je danas saopštio da Saša Sinđelić, svjedok saradnik u procesu poznatom kao državni udar, nije mogao biti izručen po zamolnici Republike Hrvatske, jer u vrijeme donošenja odluke nije bio dostupan crnogorskim organima, jer se nalazio u Srbiji.

Sinđelić je u Hrvatskoj osuđen na kaznu zatvora u trajanju od 21 godinu zbog teškog ubistva i krađe.

“Kako se u konkretnoj situaciji Saša Sinđelić u vrijeme donošenja prvostepene i drugostepene odluke nije nalazio u Crnoj Gori, niti se moglo obezbijediti njegovo prisustvo, niti su se mogle preduzeti sve potrebne radnje koje predstavljaju preduslov za eventualno izručenje lica koje se potražuje, to je u konkretnom i po nalaženju ovog suda, pravilno postupio prvostepeni sud kada je odbio kao neosnovan zahtjev za izručenje Republici Hrvatskoj državljanina Republike Srbije Sašu Sinđelića, po molbi za izručenje Ministarstva Republike Hrvatske“, navodi se u saopštenju Aplacionog suda.

Objavio/la na 20:16. Objavljeno u Vijesti. Možete pratiti sve odgovore na ovaj post kroz RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Morate biti ulogovani da bi komentarisali Logujte se

© 2000 - 2019 PCNEN. All Rights Reserved. Log in

-