Hrvatska dobila groblje i krematorijum za kućne ljubimce

U Dumovcu je danas otvoreno groblje i krematorijum za kućne ljubimce ‘Spomengaj’ za koji je Grad Zagreb izdvojio 15,5 miliona kuna, a nudi usluge preuzimanje tijela, kremiranja, ukopa te organizacije ispraćaja kućnog ljubimca, prenosi Hina.

“Zagreb je postao prvi grad u ovom dijelu Europe koji je izgradio savremeno gradsko groblje za kućne ljubimce”, poručili su u saopštenju iz ‘Spomengaja’.

Groblje i krematorij prostiru se na gotovo 13.000 metara kvadratnih, a sastoji se od zgrade s prijemnim uredom i dvoranom za ispraćaje, krematorijuma s prostorom za prijem i obradu tijela, paviljona za ispraćaje te groblja za kućne ljubimce s deset hiljada mjesta za ukop i polaganje urni.

Voditeljica Spomengaja Jasenka Haleuš rekla je na otvaranju da je odnos građana prema kućnim ljubimcima stvorio novu potrebu dostojanstvenog oproštaja od ljubimaca.

Cijene pojedinačnog kremiranja kućnih ljubimaca kreće se, zavisno o njihovoj težini, od 250 do 2000 kuna, dok se cijena grupnog kremiranja kreće od 150 do 1500 kuna, prenosi Hina.

Objavio/la na 18:38. Objavljeno u Vijesti. Možete pratiti sve odgovore na ovaj post kroz RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Morate biti ulogovani da bi komentarisali Logujte se

© 2000 - 2019 PCNEN. All Rights Reserved. Log in

-