Green Home: CG beskrupulozno krši Bernsku konvenciju

Iz nevladine organizacije Green Home su poručili da izvođenje pripremnih radova za projekat turističkog naselja ‘Mihailovići’ predstavlja kršenje Konvencije o zaštiti evopskih divljih vrsta i prirodnih staništa.

“Izvođenje pripremnih radova na terenu za projekat turističko naselje ‘Mihailovići’ predstavlja beskrupulozno kršenje Bernske ili Konvencije o zaštiti evopskih divljih vrsta i prirodnih staništa koju je Crna Gora ratifikovala, zbog čega to sramno činjenje na zaštićenom području Biškog repa u srcu Nacionalnog parka Skadarsko jezero treba da bude obustavljeno odmah”, predstavnica Grin Houma (Green Home), Nataša Kovačević, prenosi Mina.

Iz te nevladine organizacije traže da Ministarstvo održivog razvoja i turizma ukine građevinsku dozvolu i obustavi radove na Biškom repu. Od tog resora traže da hitno započne postupak povraćaja u pređašnje stanje prostora, kako za turističko naselje ‘Mihailovići’, tako i za područje Porto Skadar Lake.

Objavio/la na 06:30. Objavljeno u Priča dana, Vijesti. Možete pratiti sve odgovore na ovaj post kroz RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Morate biti ulogovani da bi komentarisali Logujte se

© 2000 - 2019 PCNEN. All Rights Reserved. Log in

-