Sputnjik: Kako je pokušaj Japana da sklopi dogovor sa Iranom zapaljen u Omanskom zalivu

Objavljeno: 14.06.2019, 20:39

Incident u Omanskom moreuzu, kada su napadnuta dva tankera sa naftom,  desio se u trenutku istorijske posjete japanskog premijer Šinza Abea Teheranu. Cilj sastanka, između ostalog, bilo je postizanje sporazuma o prodaji nafte Japanu. I gle čuda, jedan od tankera koji je juče napadnut pripadao je jednoj japanskoj kompaniji, komentariše Milena Cmiljanić za Sputnjik. To nije prvi napad na tankere u Omanskom moreuzu, ali je važan trenutak kada se taj incident desio. Jedan japanski premijer je prvi put, nakon četrdeset godina, posjetio Teheran. Slučajno ili ne, dok je Šinzo Abe imao sastanak sa iranskim vjerskim vođom Alijem Hamnejom stigla je vijest da je izvršen napad na dva tankera u Omanskom zalivu, od kojih je jedan — japanski, piše u komentaru.

Incident u Omanskom moreuzu, kada su napadnuta dva tankera sa naftom,  desio se u trenutku istorijske posjete japanskog premijer Šinza Abea Teheranu. Cilj sastanka, između ostalog, bilo je postizanje sporazuma o prodaji nafte Japanu. I gle čuda, jedan od tankera koji je juče napadnut pripadao je jednoj japanskoj kompaniji, komentariše Milena Cmiljanić za Sputnjik.

To nije prvi napad na tankere u Omanskom moreuzu, ali je važan trenutak kada se taj incident desio. Jedan japanski premijer je prvi put, nakon četrdeset godina, posjetio Teheran. Slučajno ili ne, dok je Šinzo Abe imao sastanak sa iranskim vjerskim vođom Alijem Hamnejom stigla je vijest da je izvršen napad na dva tankera u Omanskom zalivu, od kojih je jedan — japanski, piše u komentaru.

Leave a Reply

Blogovi

Logujte se ili registrujte
Forgot?
Register