Odgođeni radovi na Bukovici do daljnjeg

Ministarka ekonomije u Vladi Crne Gore Dragica Sekulić je obećala danas, na sastanku u Šavniku, da neće biti nastavljeni pripremni radovi u koritu rijeke Bukovice dok Vlade ne donese konačnu odluku o projektzu gradnje dvije mHE , za koju su već dobijene koncesije.

Ona je nakon razgovora sa mještanima iz sela u dolini rijeke i sastanka sa lokalnom vlasti i predstavnicima ‘branilaca Bukovice’ izjavila da nema potrebe za daljim protestima i stražama, jer investitor neće činiti ništa dok Vlade ne donese odluku šta i kako dalje.

Ona nije mogla da obeća kada će Vlada donijeti odluku vezano za gradnju mHE na Bukovici.

Odgovrajući na pitanje jedne građanke, ministrica je negirala da je ranije izjavila da će biti obustavljeni radovi na svim mHE.

Mašine koje je investitor ostavio u koritu rijeke neće biti pomjerane do daljnjeg, što donekle ostavlja sumnju kod mještana.

Lokalno stanovništvo je prekinulo pripremne radove i od tada budno stražare ne dozvoljavajući nastavak radova.

Nevladine organizacije i pojedinci/ke koji se protive gradnji mHE na rijeci Bukovici najavili su ranije da će danas u Šavniku organizovati skup ispred zgrade opštine i pozvali na njega “sve zainteresovane građane Opštine Šavnik i ostalih krajeva cijele Crne Gore, ljubitelje i čuvare prirode“.

“Nakon sastanka, očekujemo od predstavnika Ministarstva ekonomije u Vladi Crne Gore i rukovodstva Opštine Šavnik, da izađu ispred nas i saopšte da se odustaje od projekta i da smo uspjeli da sačuvamo jos jedan biser naše lijepe zemlje, našu Bukovicu“, poručuju ‘branitelji i prijatelji rijeke Bukovice’.

Objavio/la na 14:20. Objavljeno u Priča dana, Vijesti. Možete pratiti sve odgovore na ovaj post kroz RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Morate biti ulogovani da bi komentarisali Logujte se

© 2000 - 2019 PCNEN. All Rights Reserved. Log in

-