Odbijena tužba protiv Ljumović i Tatar

Objavljeno: 13.06.2019, 10:08

Poslije pet godina suđenja, pravosnažno je odbijena tužba Crnogorske komercijalne banke (CKB) protiv bivše generalne direktorice te banke Milke Ljumović i njene zamjerice Bose Tatar. CKB banka moraće da im nadoknadi 27.000 eura za troškove sudskog postupka, objavile su Vijesti. CKB je tvrdila u tužbi da su Ljumović i Tatar odobravanjem i realizacijom bankarskih kredita i izdavanjem garancija suprotno odrebama Zakona o bankama i Statutu CKB, nanijele banci materijalnu štetu u iznosu od 6,75 miliona eura. Banka je tražila da njih dvije solidarno nadoknade štetu zbog sumnjivo odobrenih kredita za šest kompanija, u periodu od 10. januara 2005. i zaključno sa 21. januarom 2009. godine.

Poslije pet godina suđenja, pravosnažno je odbijena tužba Crnogorske komercijalne banke (CKB) protiv bivše generalne direktorice te banke Milke Ljumović i njene zamjerice Bose Tatar. CKB banka moraće da im nadoknadi 27.000 eura za troškove sudskog postupka, objavile su Vijesti.

CKB je tvrdila u tužbi da su Ljumović i Tatar odobravanjem i realizacijom bankarskih kredita i izdavanjem garancija suprotno odrebama Zakona o bankama i Statutu CKB, nanijele banci materijalnu štetu u iznosu od 6,75 miliona eura. Banka je tražila da njih dvije solidarno nadoknade štetu zbog sumnjivo odobrenih kredita za šest kompanija, u periodu od 10. januara 2005. i zaključno sa 21. januarom 2009. godine.

Leave a Reply

Blogovi

Logujte se ili registrujte
Forgot?
Register