Novi incident u Omanskom zalivu

Objavljeno: 13.06.2019, 11:35

U Omanskom zalivu rano jutros izveden je napad na jedan ili dvatankera koji prevoze naftu, javljaju inostrani mediji. Norveška brodska kompanija “Frontlajn” je potvrdila da se njen naftni tanker “Front Alter” zapalio nakon incidenta u Omanskom zalivu, prenose društvene mreže. Menadžer BSM je izjavio da je tanker “Kokuka Kurejdžes” oštećen danas u incidentu u Omanskom zalivu. Radi se o tankeru pod zastavom Maršalovih ostrva (Front Altair) i pod zastavom Paname (Kokuka Courageous). Jedan član posade je lakše povrijeđen. Britanska pomorska služba, koju vodi Kraljevska mornarica, poslala je upozorenje na “nespecifičan incident u omanskom zalivu. Ta služba je, ujedno, poslala i upozorenje svojim brodovima koji plove u tim vodama na ekstreman oprez, tim prije što se nisu stišale tenzije između SAD i Irana. Za jedan raniji napad na tenkere, SAD su optužile Iran.

U Omanskom zalivu rano jutros izveden je napad na jedan ili dvatankera koji prevoze naftu, javljaju inostrani mediji.

Norveška brodska kompanija “Frontlajn” je potvrdila da se njen naftni tanker “Front Alter” zapalio nakon incidenta u Omanskom zalivu, prenose društvene mreže.

Menadžer BSM je izjavio da je tanker “Kokuka Kurejdžes” oštećen danas u incidentu u Omanskom zalivu.

Radi se o tankeru pod zastavom Maršalovih ostrva (Front Altair) i pod zastavom Paname (Kokuka Courageous).

Jedan član posade je lakše povrijeđen.

Britanska pomorska služba, koju vodi Kraljevska mornarica, poslala je upozorenje na “nespecifičan incident u omanskom zalivu. Ta služba je, ujedno, poslala i upozorenje svojim brodovima koji plove u tim vodama na ekstreman oprez, tim prije što se nisu stišale tenzije između SAD i Irana.

Za jedan raniji napad na tenkere, SAD su optužile Iran.

Leave a Reply

Blogovi

Logujte se ili registrujte
Forgot?
Register