Sud opet poništio sporazum između ANB i MUP

Objavljeno: 12.06.2019, 08:16

Tajna služba neće imati neograničen pristup podacima građana koji se nalaze u bazi Ministarstva unutrašnjih poslova, odlučio je ponovo sudija podgoričkog Osnovnog suda Simo Rašović i poništio sporazum Agencije za nacionalnu bezbjednost (ANB) i Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP), pišu Vijesti. Zaposleni u nevladinoj organizaciji Mreža za afirmaciju nevladinog sektora MANS su podnijeli, prije nekoliko godina, tužbu protiv ANB i MUP, tražeći da se proglasi ništavim tajni sporazum između ta dva državna organa. Viši sud ukinuo je prvu presudu sudije Rašovića, ističući da to što tajni agenti imaju pristup podacima građana koje posjeduje policija – može biti u interesu nacionalne bezbjednosti i da treba jasno utvrditi da li je to miješanje u prava građana legitimno.

Tajna služba neće imati neograničen pristup podacima građana koji se nalaze u bazi Ministarstva unutrašnjih poslova, odlučio je ponovo sudija podgoričkog Osnovnog suda Simo Rašović i poništio sporazum Agencije za nacionalnu bezbjednost (ANB) i Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP), pišu Vijesti.

Zaposleni u nevladinoj organizaciji Mreža za afirmaciju nevladinog sektora MANS su podnijeli, prije nekoliko godina, tužbu protiv ANB i MUP, tražeći da se proglasi ništavim tajni sporazum između ta dva državna organa. Viši sud ukinuo je prvu presudu sudije Rašovića, ističući da to što tajni agenti imaju pristup podacima građana koje posjeduje policija – može biti u interesu nacionalne bezbjednosti i da treba jasno utvrditi da li je to miješanje u prava građana legitimno.

Leave a Reply

Blogovi

Logujte se ili registrujte
Forgot?
Register